Aρχαία θιβετανικά και κρυστάλλινα singing bowls, των οποίων οι ήχοι ενδυναμώνουν την ζωτική ενέργεια, βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και αναδύουν τις δημιουργικές μας ικανότητες, εναρμονίζουν την αναπνοή, βοηθούν στον συγχρονισμό αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, και γενικά θεραπεύουν βοηθώντας τον άνθρωπο να ανακαλύψει την αρμονία που είναι κρυμμένη μέσα του.

 

 

Και αυτό γιατί το σώμα συντονίζεται με τις υγιείς συχνότητες των singing bowls σύμφωνα με τις αρχές της παλμικής ιατρικής.

Ο ήχος ξεμπλοκάρει με ήπιο τρόπο, θεραπεύει και φέρνει την αρμονία διαλύοντας το στρες με αποτελεσματικότητα.

Θεραπεία με ήχο - Ταξίδια στον ήχο

Η ανθρώπινη ζωή έχει τις ρίζες της στα Πέντε στοιχεία και στο φυσικό και στο ανώτερο επίπεδο της. 'Οταν παίζονται φυσικά ακουστικά όργανα, ο ήχος τους πάλλεται και τρέφει το αντίστοιχο στοιχείο και όργανο στο σώμα. Λειτουργούν σε ένα οργανικό επίπεδο ώστε να φέρουν σε αρμονία και να θεραπεύσουν το σώμα από εσωτερικής πλευράς. Δουλεύοντας την ενέργεια με σεβασμό δια μέσου του ήχου, το σώμα μας (περιλαμβάνοντας την Μητέρα Γη και τα πολλά διαφορετικά ζώντα είδη πάνω της) και η συνείδηση μπορούν να έρθουν σε ισορροπία μέσω των ακόλουθων κύκλων και νόμων που κυριαρχούν στα πέντε στοιχεία (Ξύλο - Φωτιά - Γή - Μέταλλο - Νερό).

Οι αρμονικοί που ακούγονται στο μονόχορδο SANTAWA, τις θιβετανικές καμπάνες και τα κύμβαλα από τα Ιμαλάια, έχουν σχέση με το νευρικό σύστημα, τα τσάκρας και το αιθέριο σώμα. Σε ενεργειακό επίπεδο, όσο πιο αργός είναι ο μουσικός ρυθμός, τόσο πιο γρήγορα η εσωτερική ενέργεια ή το "τσι" θα τρέξει, (θα κυλήσει) π.χ. όπως στο Τάι τσι και το Τσι κονγκ. Αργές κινήσεις και αργοί ρυθμοί δημιουργούν μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο για να εισέλθει η θεραπεία.

Το ταξίδι στον ήχο, βασισμένο σε αγνές ηχητικές αξίες, έχει μια διαχρονική ποιότητα. Η εμπειρία είναι ένας βαθύς διαλογισμός όπου δεν υπάρχει χρόνος. Διάφοροι κύριοι ήχοι αναβλύζουν μέσα από την ησυχία - όπως το μάντρα ΟΜ μέσα σε έναν ατελείωτο χορό. Είναι μια θεραπεία όπου ο νους και τα συναισθήματα παίζουν μικρό ρόλο στην συνολική ηρεμία και ακινησία, όπου κανείς έρχεται σε επαφή με τον εσωτερικό του εαυτό.

Θεραπεία ήχου

Ο ήχος είναι ένα μέσο που μπορεί να μεταφέρει τον ακροατή σε διαφορετικά επίπεδα συνείδησης. Η Θεραπεία 'Ηχου με την χρήση των αρχαίων θιβετανικών κυμβάλων και του γκονγκ, σου δίνει μια αίσθηση βαθιάς ειρήνης και χαλάρωσης. Η επίδραση του ήχου στο νερό είναι κλινικά αποδεδειγμένη. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται ως επί το πλείστον από νερό και επηρεάζεται από δονήσεις, διάφορους ήχους, από μικρές καμπάνες όπως οι καμπανίτσες που παράγουν ήχο με τον αέρα, ή ο βαθύς ήχος ενός μεγάλου γκονγκ. Ο ήχος ξεμπλοκάρει με ήπιο τρόπο, θεραπεύει και φέρνει την αρμονία διαλύοντας το στρες με αποτελεσματικότητα. Μια μη αρμονική ή άρρωστη ενέργεια είτε σωματική, είτε συναισθηματική, είτε διανοητική, είτε πνευματική χρειάζεται να εναρμονιστεί ώστε να επαναφέρει την αρχική υγεία. 'Αδειασε τον νου σου και άκουσε τον ήχο του singing bowl πώς πηγάζει μέσα από την σιωπή, πώς αντηχεί και πώς καταλήγει και πάλι στην σιωπή.

Κρυστάλλινα singing bowls

Πολλές κουλτούρες αναγνωρίζουν την σημασία της θεραπευτικής δύναμης της μουσικής και του ήχου. Στους αρχαίους πολιτισμούς της Ινδίας, Ανατολής, Αφρικής, Ευρώπης και στους Αβορίγινες (ιθαγενείς της Αυστραλίας) και Ινδιάνους της Αμερικής, η εξάσκηση της χρήσης του ήχου για θεραπεία και επανάκτηση της εσωτερικής ισορροπίας υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια. Οι Θιβετάνοι ακόμα χρησιμοποιούν τα singing bowls, καμπάνες και ψαλμούς σαν απαραίτητη βάση για την πνευματική τους εξάσκηση. Στο Μπαλί, Ινδονησία το γκονγκ, το γκάμελανγκ, και τα τύμπανα χρησιμοποιούνται στις τελετουργίες για εξύψωση και αποστολή μηνυμάτων. Οι Αβορίγινες της Αυστραλίας και οι Σαμάνοι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν τον φωνητικό τονικό ήχο και επαναληπτική δόνηση με όργανα φτιαγμένα από φυσικά υλικά ώστε να επαναφέρουν την ισορροπία του πνεύματος στις ιερές τελετουργίες τους. Οι ιερείς της αρχαίας Αιγύπτου γνώριζαν πώς να χρησιμοποιούν ήχους από φωνήεντα για να παράγουν συντονισμό με τα ενεργειακά κέντρα ή τσάκρας. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση ανάμεσα σε διάφορα μέρη του σώματος και συγκεκριμένους ήχους. Αυτές οι τεχνικές παρόλο που είναι πολύ παλιές, η θεραπεία τους μέσω ήχου μπορεί να εξιχνιαστεί τόσο πίσω όσο την εποχή της Ατλαντίδος όπου η δύναμη του ήχου συνδεόταν με την δύναμη του κρυστάλλου.

Ο Αμερικανός ψυχικός Edgar Cayse και ο Rudolf Steiner (Γερμανός φιλόσοφος, εκπαιδευτής και καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα) προέβλεψε ότι "οι ήχοι των κρυστάλλων θα χρησιμοποιηθούν για θεραπείες πριν το τέλος του αιώνα". Ο Νοστράδαμος προφήτεψε την θεραπεία του καρκίνου μέσω καθαρού ήχου έως το 1998.

Οι τόνοι που παράγουν τα κρυστάλλινα singing bowls και η μουσική εκπληρώνουν αυτές τις προφητείες.

Τι είναι ο ήχος του κρυστάλλινου singing bowl και γιατί τα κάνει τόσο ισχυρό θεραπευτικό όργανο;

Ο ήχος του κρυστάλλινου singing bowl είναι μια μορφή παλμικής ιατρικής η οποία κατοχυρώνει ότι όλα στο σύμπαν πάλλονται και η συχνότητα στην οποία ένα αντικείμενο ή ένα άτομο πάλλονται πιο φυσικά, ονομάζεται ηχητικός συντονισμός. Τα τσάκρας, τα οστά και τα όργανα του σώματος, όλα κατέχουν διαφορετική συχνότητα ηχητικού συντονισμού. 'Οταν ένα όργανο ή ένα μέρος του σώματος πάλλεται εκτός τόνου ή χωρίς αρμονία, τότε ονομάζεται "άρρωστο". Το σώμα βρίσκεται σε υγιή κατάσταση όταν κάθε κύτταρο, κάθε όργανο δημιουργεί ένα ηχητικό συντονισμό που βρίσκεται σε αρμονία με όλη την ύπαρξη.

Η παλμική ιατρική βασίζεται στην ιδέα ότι όλες οι αρρώστιες χαρακτηρίζονται από ένα μπλοκάρισμα στα κανάλια σε κάποιο επίπεδο, είτε στους αδένες ή στις αρτηρίες είτε στις φλέβες, ή στα νεύρα. 'Οταν υπάρχει ένα μπλοκάρισμα, το συγκεκριμένο όργανο σταματάει να πάλλεται σε μια υγιή συχνότητα και έτσι το αποτέλεσμα είναι η εκδήλωση κάποιας αρρώστιας. Ο υπέρηχος έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά για περίπου δύο δεκαετίες σαν ένα διαγνωστικό μέσο από τους παιδίατρους όταν το μωρό βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης και αρκετά πρόσφατα ο υπέρηχος έχει χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει μπλοκαρισμένες αρτηρίες. Ο υπέρηχος λειτουργεί πάνω στις ίδιες αρχές του ότι το φως ισοδυναμεί με ήχο και η τονικότητα ισοδυναμεί με ακτινοβολία που εκδηλώνεται σε κάποια μορφή η σχήμα.

Ο ήχος των κρυστάλλινων singing bowls και η μουσική τους εκπέμπουν μια καθαρή ολογραφική φόρμα αστραφτερού φωτός που αντιστοιχεί στην οκτάβα του ήχου μέσα στο αιθερικό μας σώμα. Ο ήχος μπορεί να μεταφραστεί σε χρώμα, έτσι το σώμα μπορούμε να πούμε ότι εκπέμπει μια αύρα με χρώματα που απεικονίζει τα στάδια της συνειδητότητάς μας και ψυχολογικές μας καταστάσεις. Η φωτογραφία Κίρλιαν το έχει ήδη αποδείξει αυτό. Το οπτικό φάσμα έχει την ίδια συχνότητα κυμάτων όπως το ακουστικό φάσμα. Τα τραγουδιστά κρυστάλλινα singing bowls που έχουν συντονιστεί ανάλογα με τα τσάκρας χρησιμοποιούν ειδικά χρώματα που συμπληρώνουν το κάθε τσάκρα. Ο τόνος των κρυστάλλινων singing bowls παράγει ένα παλμικό ήχο μέσα από τον οποίο αντηχεί το κάθε τσάκρα που αντιστοιχεί στην ανάλογη περιοχή του σώματος. Χρειάζεται μια σειρά από κάποιες θεραπείες ώστε να βοηθηθεί κάποιος. Ο καθαρός χαλαζίας (quartz) από τον οποίο είναι φτιαγμένα, περιέχει το συνολικό φάσμα του φωτός που σχετίζεται με τα 7 τσάκρας. Κατ' αυτόν τον τρόπο θεραπεύει τον ακροατή μεταφέροντας καθαρό φως μέσω του ήχου σαν ένα συγκεκριμένο χρώμα προς την ανθρώπινη αύρα. Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται καθώς παίζονται τα κρυστάλλινα singing bowls. Το κρύσταλλο ενεργεί σαν μετασχηματιστής αυξάνοντας και μεταφέροντας καθαρές τονικότητες. Γι' αυτόν τον λόγο το κρύσταλλο από καθαρή σιλικόνη χρησιμοποιείται σε όλα τα ανεπτυγμένα μέσα τηλεπικοινωνίας. Σαν ένας δυνατός ραδιοφωνικός πομπός, τα κρυστάλλινα singing bowls μεταφέρουν ενέργεια στην ατμόσφαιρα, γεμίζοντας την ανθρώπινη αύρα με παλμική ακτινοβολία. Μέσω της κρυστάλλινης ακτινοβολίας καθώς ο ήχος επιδρά στα κύματα του εγκεφάλου μπορεί κάποιος να ταξιδέψει σε διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας. Καθώς διάφορα μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται απελευθερώνουν διάφορες ορμόνες και νευροχημικά στοιχεία που ίσως καταστέλλουν τον πόνο, δυναμώνουν την θέληση και την δημιουργικότητα των ταλέντων του ατόμου και την δυνατότητα να ξεπεράσουν κάποιους εθισμούς. Η Eva Rudy Jansen στο βιβλίο της "Singing Bowls" (1990) περιέγραψε την επίδραση των θιβετανικών μεταλλικών singing bowls ως εξής: ήταν δυνατόν να ηχογραφήσει κανείς τα κύματα που παρήγαν τα singing bowls. Ευρέθη ότι ανάμεσα στις μορφές των ηχητικών κυμάτων διαφόρων singing bowls υπάρχει μια μορφή συχνότητας κυμάτων που μπορεί να μετρηθεί και να ισοδυναμεί με τα κύματα "άλφα" που παράγει ο εγκέφαλος. Αυτά τα συγκεκριμένα κύμβαλα μεταφέρουν μια αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης και "άνοιγμα του εσωτερικού κόσμου", το κάθε κρυστάλλινο ο από χαλαζία περιέχει 99,8% χαλαζία από σιλικόνη.

'Ενας λόγος που οι καθαροί ήχοι κάνουν το σώμα να πάλλεται, είναι διότι το σώμα μας έχει μια φυσική έλξη στον χαλαζία. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από πολλές κρυσταλλοειδείς ουσίες, τα οστά, το αίμα και το DNA έχουν κρυσταλλοειδή δομή όπως και η υγρή κρυσταλλοειδής - κολλώδης δομή του εγκεφάλου. Ακόμα και σε ένα μοριακό επίπεδο, τα κύτταρα μας περιέχουν σίλικα (διοξείδιο του πυριτίου) το οποίο ισορροπεί τις ηλεκτρομαγνητικές μας ενέργειες και είναι η ίδια μορφή όπως το φυσικό κρύσταλλο χαλαζίας.

Η μουσική του κρυστάλλου του χαλαζία περιέχει τον παλμό του άσπρου φωτός το οποίο τελικά διαθλάται στο ουράνιο τόξο και δρα κατευθείαν στα τσάκρας του σώματος όταν παίζεται. 'Εχει την δύναμη να φέρει θετική ανύψωση στην συνείδησή μας καθώς η εγρήγορσή μας μεγαλώνει, μεταφερόμαστε πιο κοντά στην πηγή της ύπαρξής μας και αρχίζουμε να αντανακλάμε την πιο υψηλή λαμπρότητα στο φυσικό μας σώμα. Το κρύσταλλο έχει την δυνατότητα να κρατά την ισορροπία στις ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες ανάμεσα στον Βόρειο και Νότιο πόλο. 'Εχει μεγάλη ακρίβεια και κατά συνέπεια είναι η βάση των συστημάτων χρονομέτρησης σε όλα τα μοντέρνα ρολόγια που περιέχουν κρύσταλλο χαλαζία. Το ίδιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υπάρχει μέσα σε όλες τις μορφές ζωής. Ο χαλαζίας φέρνει την ισορροπία στις ηλεκτρομαγνητικές μας ενέργειες. Ο Edward Bach συγγραφέας του "Θεράπευσε τον εαυτό σου" και δημιουργός των Bach flower remedies σε μια εξήγηση της αληθινής αιτίας και θεραπείας των ασθενειών, είχε πραγματικά κατανοήσει ότι οι ασθένειες είναι ο αντικατοπτρισμός της δυσαρμονίας ανάμεσα στην προσωπικότητα και την ψυχή και σημείωσε ότι είναι εύκολο να θεραπευτεί κάποιος εξισορροπώντας τις μαγνητικές ποιότητες με τα πιο λεπτά (αιθέρια) σώματα του ατόμου. Μέσω των ήχων των κρυστάλλινων singing bowls μπορεί κάποιος να αλλάξει την δομή της μορφής που τελικά επηρεάζει την κυτταρική έκφραση της ασθένειας. Οι ήχοι αυτοί είναι πολύ πιο δυνατοί απ' ότι νομίζει κανείς. Το κρύσταλλο του χαλαζία είναι το θεμέλιο σε όλα τα κομπιούτερ.

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσει κανείς ότι τα δελφίνια και οι φάλαινες μπορούν να επικοινωνούν μέσω τρισδιάστατων ολογραφικών μορφών - σκέψεων. Η δύναμη της σκέψης είναι το μέσον με το οποίο δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί αν δεν περάσει πρώτα από την σκέψη. 'Οταν χρησιμοποιούμε κρύσταλλο για την θεραπεία, το κρύσταλλο μεγεθύνει την σκέψη που έχουμε προγραμματίσει. Το κρύσταλλο έχει αυτήν την εκπληκτική ιδιότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βγάλει προς τα έξω μια ιδιαίτερη ποιότητα και αίσθημα στους ανθρώπους και ταυτόχρονα να ελευθερώσει και να αντικαταστήσει μορφές σκέψεων με καλύτερες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχικη σελιδα

τηλεθεραπεια

www.fenomena.gr

www.youtubelive.gr

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

ΕΚΚΡΕΜΕΣ

Ηχοθεραπεία

Νέα Προϊόντα